Som ni vet ska man variera sitt intag av födoämnen. I går var det champagne och jordgubbar och idag blev det kall mjölk med nybakade bullar. Det är noga med variation men jag tror att dagens meny smakar lite bättre än gårdagens, trots att gårdagens var lite mer "finare".
Egenhändigt gjorda vaniljbullar (snurror som min mor brukade göra)
Mjölk från Grådö Mejeri utanför Hedemora
Handblåst glas från Storsjöhyttan, Östersund, www.storsjohyttan.com
Storjöhyttan är Jämtlands första studioglashytta med verkstad, butik och galleri, startade 1995. Hyttan drivs och ägs av tre tjejer, Ulla Gustavsson, Anna Lena Kauppi och Nilla Eneroth. De träffades på Orrefors glasskola och håller nu till i det gamla elverket vid Östersunds småbåtshamn. Under min tid som Östersundsbo var jag ofta där och det resulterade även i en hel del glasinköp.
Ett underbart ställe besök det om ni är i Östersund.
Känn doften
Kall mjölk i Storsjöhyttans glas
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar