måndag 9 september 2013

Kulinarisk matresa

Man behöver inte åka till Italien för att göra en kulinarisk matresa. Det räcker att åka till Broddbo utanför Sala. Vi var ett gäng matintresserade som samlades hos Ann-Britt på Rensmurs Bed & Brekfast för att lära oss en hel del om grönsaker och vad man kan tillaga av dem. Det blev en hel del provsmakningar utöver all kunskap vi fick av Ann-Britt som hade hjälp av Marie från Fridas Trädgård.

Det var strålande väder och vi njöt där vi satt i orangeriet och fick bland annat provsmaka pajer med grönkål och ädelost, bondbönsvälling, humus gjord på bondbönor och morotssoppa. En höjdare tycker jag var gråärterna. Något jag aldrig förr har smakat. Gråärter kokade i saltat vatten var en höjdare.

Tusen tack Ann-Britt och Marie för en oförglömlig kväll både för gom och öga.

Besök gärna deras hemsidor
www.rensmursbedandbreakfast.se
www.fridastradgard.se


Vi möttes av en installation med porlande vatten


 Utanför orangeriet fanns en skatt av grönsaker


Ann-Britt driver Rensmurs Bed & Breakfast och har en visningsträdgård med en presentbod.


Gult och grönt så skönt


Inte bara nyttigt utan även en fröjd för ögat


Ann-Britt och Marie två eldsjälar som frälste oss i grönsakernas hemligheter


Interiör från orangeriet


Marmelad gjord på röd tomat


Mangoblast så vackra, nyttiga ock goda


I ett orangeri ska det naturligtvis finnas citrusfrukter


Gråärter kokade i saltat vatten är som godis


Bönor kokade i saltat vatten kan man äta doppade i soya är en smaksensation

Inga kommentarer: