tisdag 25 februari 2014

Ringar i massor


Nu blir det åter en ringkurs på Café Jernvägen.  Söndagen den 30 mars klockan 14-cirka 17:30. Den här gången kommer vi att slå ihop olika möjligheter att göra silverringar. Kursen tar 3,5-4 timmar. Dessa kurser är påbyggnad på introduktionskursen som det är en fördel att ha gått för att ha fått en känsla för materialet men det är inget krav.
  1. Gör ett själv en ormring i PMC silverlera. Vi gör en given form på en ring som kan formas som en orm. Du får lära dig hur man mäter upp sin storlek samt bygger ringen på en ringmandrell. Du måste meddela din ringstorlek minst en vecka före kursstart.
  2. Gör en ring på given ringbas i silver. Detta är ett enkelt sätt att göra en vacker ring  i finsilver.  Den tillverkas  i PMC3 silverlera som vi bygger på en given ringbas. Vi bränner och blankpolerar den. Ni kommer automatiskt att få grundläggande  kunskaper gällande silverleran.  Ringbasen finns i fyra olika storlekar; 17,2 mm, 18 mm, 18,8 mm  och 19,8 mm invändig diameter.
  3. Den här kursen fortsätter vi att göra mer avancerade ringar . Vi gör  en ring i PMC silverlera där vi monterar på en zirkon. Du får lära dig hur man mäter upp sin storlek samt bygger ringen på en ringmandrell. Ringar med zirkoner hinner inte brännas under kursen, de skickas till er senare.
 
Anmälan och förfrågningar: Kristina Dahl krickolina@home.se  0767- 90 36 40 eller Café Jernvägen liena@cafejernvägen.se  0224-10550
 


Inga kommentarer: