söndag 10 augusti 2014

Skogsbranden faran inte över

Skogsbranden har lagt sig, det betyder att inte många öppna lågor finns längre utan man släcker på marknivå. Det kan pyra och brinna nere i marken mycket länge. En typ av brand som är förrädisk för den syns inte lika tydligt och man luras att tro att allt är över. Räddningsledaren för den stora skogsbranden i Västmanland betonar allvaret att det absolut inte är över. Det är 350 man som arbetar med marksläckning just nu.

Vi har ännu ej full tillträde till vårt torp.
Det betyder att vi får åka in inom avgränsningen men endast som boende i området. Detta under stränga restriktioner att omedelbart evakuera om läget förvärras.

Jag är stillsamt tacksam och ödmjuk inför allvaret. Jag tänker på alla våra hjältar både i luften och på marken. Alla hjältar som även ställt upp i privat regi. Alla som arbetat i frontlinjen och alla som har sett till att de har kunnat arbeta där. Det är många många som ska ha hjältestjärna, från piloterna i vattenbomplanen till de som bakade bullar till brandbekämparna.

Tack för att vårt paradis ännu finns kvar. Mina sorgsna tankar till alla som inte har haft lika tur och förlorat hus, hem, djur och framför allt finns mina tankarna hos de anhöriga till den som tyvärr mist livet i branden.


En skräckfylld tid


Vårt paradis

Inga kommentarer: