söndag 21 september 2014

Skördemarknad i Broddbo

Söndag och lite halvdant väder. Då passar det bra med en liten tur till Broddbo utanför Sala och gå på Skördemarknad på Fridas Trädgård. Där fanns även Anne-Britt från Rensmurs Bed & Breakfast med sina produkter.
 
Jag blir så avundsjuk på dem som har gröna fingrar och lyckas så bra med sina växter som dessa två gör. Grönsaker både kända och mindre kända (för mig). Det blev en hel del inhandlat både sånt som jag måste tillaga själv men även inlagd gurka och tomatmarmelad som kan förtäras direkt.
 
Väl hemkommen åkte kålen jag köpte in i ugnen och jag gjorde grönkålschips av denna grönkål som inte var grönkål utan hade en härlig mörkt vinröd färg. Marie informerade namnet på de grönsaker jag köpte, men ack vad minnet är kort. Men gott blev det med den röda grönkålschipsen, försvinnande gott. Här nedan kommer receptet.
 
 
Grönkålschips
  • Antal portioner: 8 - 10 portioner

Ingredienser

  • ½ liter (en bunt) färsk grönkål
  • 1-2 msk extra virgin olivolja
  • 1/4 tsk flingsalt, eller 1/8 tsk vanligt salt
Så lagar du
Värm ugnen till 200°. Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Sprid ut bladen i ett jämnt lager. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga.
 


 

Inga kommentarer: