måndag 14 november 2016

Figur i Paracord-snöre

Så här knyter man en figur med paracordsnöre. Det finns snören i många färger till och med har vissa reflex invävt i bandet. Figuren är populär och kan användas som nyckelring eller på jackans dragkedja.


Till benen tog jag 30 cm långt snöre och till kroppen 40 cm. Kropp och ben gjorde jag i olika färger


Man lägger den biten som ska bli ben dubbelt med en nyckelring längst ner eller som här en hake. Man ska sedan knyta mot sig så att avslutningen bli mot nyckelringen/haken


Så här ser första knuten ut. Det är samma knutar som när man gör överlevnadsarmband (survival bracelet)


Dra till hårt


Nästa knut ser ut så här, ta den högra sidan lägg den över benen och den andra tampen ska gå under och upp i öglan som bildats. Se bilden


Dra åt hårt. Nästa gång börjar man från vänster, lägger över benen ta den andra tampen under och för upp i öglan som bildats. fortsätt så att det blir fem gånger. Knyt en knut längst ut på de tampar som blir över på var sida. De är armarna. Knyt även knutar längst ner på benen som blir fötter.


För att inte paracord-snöret ska rispa sig smälter man änderna på både fötter och händer. Var försiktigt det blir VARMT. Rör inte där du smält förrän det är riktigt kallt och lägg inte figuren på något så att den smälter fast på underlaget.


KLAR!

Inga kommentarer: