lördag 17 december 2016

Krickolinas Adventskalender 11-15 / 2016


I Krickolinas  adventskalender för år 2016 kommer jag att visa mina arbeten; smycken, textil och annat i slöjdväg.

Lucka 11: Ett glassmycke fusat glas dekorerat med en emaljdekoration som bränns fast i glaset. Dekorationen heter "Livets Träd". Smycket har ett upphäng i silver.

Lucka 12: En "oro" är en takdekoration som kan göras av alla möjliga material, halm, sugrör, papper, blommor. Här har jag valt vita spetsar, trasor, knappar och kläde till den vita. Den röda består mestadels av kläde och pärlor. En "oro" hängs i taket över bordet vid fest eller över barnets säng.

Lucka 13: Ett hänge i textil. En dekorerad fyrkant fastsydd på en botten av kläde och vadmal.

Lucka 14: En silverring. Själva ringen är en given silverbas där en blomdekoration i PMC silverlera är fastsatt. Allt bränns sedan i 830 grader. PMC silverleran sintrar då ihop till 99,9 procent ren silver. Ett fantastiskt material.

Lucka 15: Ett hänge i form av ett hjärta med ett hjärta på. Jag kallar det "En moders hjärta". Menas att en mor har alltid sina barn förvarat i sitt hjärta hur gamla de än blir. Hjärtat är tillverkat i Goldie Bronze som är i lerform från början och bränns i ugn. Smycket bränns två gånger i aktivt kol. Kedjan är handgjord av bronstråd, små ringar tillverkas som sedan sätts ihop till en kedja. Ett tidsödande arbete.


Inga kommentarer: