måndag 10 september 2018

Ull för livet

Ingen annan fiber är så hållbar och miljövänlig som ullen. Just nu pågår vandringsutställningen Ull för livet i Västmanland. Sala har varit först ut med en fantastisk vecka. 1 september var det även Hemslöjdens dag och Alpackans dag. Det firade vi genom att förutom utställningen ha hantverksmarknad på Täljstenen i Sala. Alpackor från Norrängens Alpacka gästade oss och bidrog till att det blev en succé.

Det fanns även workshops, föredrag och klädvisning under veckan. Skapande Händer hade en tillfällig butik i en av lokalerna under hela veckan som blev väl besökt.

Sala Slöjd & Hantverksförening var arrangörer på Täljstenen i Sala där vädret var strålande alla dagar.

Lördag den 8 september flyttades utställningen till Abrahamsgården i Norberg där Norbergs Bergslags Hemslöjdsförening tog över värdskapet.

En fantastisk lokal med en mysig brasa mötte besökarna i Norberg. Undertecknad hade nöjet att medverka under söndagen och jag njöt av att vara tillbaka i den fantastiska miljön som Abrahamsgården erbjuder.

Efter en händelserik och rolig vecka med ull i alla former ska jag nu ladda för projektet Sala världens djupaste silversmycke som kommer att fortgå till 2024.

En trött men lycklig Kristina








































 


Inga kommentarer: