lördag 30 maj 2015

Dukat Bord

I hamnboden på Västanfors hembygdsgård bjuds man på dukade bord. Det är fem keramiker som ställer ut. Det är verkligen fem helt olika stilar och alla är helt fantastiska. Det är Silje Andersson på Västmanlands läns Hemslöjdsförbund som är projektledare för utställningen. Tack Silje för att du ser till att skapa fina utställningar i vårt landskap.

Helena Eriksson Rensch visar en tekanna som räcker för fler än två. På bordet står även fat där hon troligtvis har stimulerats av den stora skogsbranden. Är det en tanke tro med så stor vatten-te-behållare och den stora skogsbranden?

Lars-Åke Lindstedt har sin verkstad på området och visade vacker stengods. Att få äta frukost på detta bord skulle vara underbart. Äggen var kokta i 8 minuter berättade han så med lite salt skulle det vara perfekta.

Robert Umerkajeff hade en dukning i vitaste vitt. Koppen hade ett tumgrepp så att den uppifrån fick en form av ett hjärta. Dukningens rebelliska sida var att han dukat besticken på fel sida som var avsiktligt berättade han. Han fick ju reaktion och det var ju meningen.

Anna Petterssons dukning var romantisk med rosor och pastellfärger. Det frestade att provsmaka en maräng eller en mumsmums. Den höga gräddtårta var det nog ingen risk att den skulle falla ihop eftersom den och allt det andra på bordet var av stengodslera.

Jutta Björkqvist visade ett bord med vackra fjärilar på både koppar och fat. Hennes dukning var på en duk med broderade trollsländor så sommarens insekter fanns även där. Dukningen var vacker med den svarta och vita kontrasten. Till och med skedarna var i stengods.

En underbar utställning, lördag-söndag 30-31 maj klockan10-18.

























Inga kommentarer: