måndag 7 december 2015

Sjalen Norberg

Jag har tillsammansmed några kollegor från Abrahamsgårdens Konst & Hantverk bildat en ideell förening som heter Sjalen Norberg, en slöjd influerad från världens folk.

Utdrag ur föreningens stadgar:
Föreningens syfte är att bredda slöjden med influenser från andra kulturer och genom slöjden skapa gemenskap. Syftet är också att genom slöjden ge språket en mening där orden knyts till ett praktiskt sammanhang för att de medverkande så småningom ska kunna komma ut i samhället som arbetskraft eller slöjdare.

Syftet är även att, tillsammans med andra aktörer, värna om och utveckla Abrahamsgårdens 1700-talsmiljö till att vara en intressant samlingsplats och ett attraktivt turistmål.

Föreningen är politiskt och religiöst obunden
Föreningens vision: Slöjden avspeglar de människor som utöver den. Genom att ta till vara på kunskaper från människor i vårt samhälle får vi en slöjd som är spännande och innehållsrik. Slöjden skall vara som språken levande och föränderlig.
Föreningens aktiviteter kommer i flesta fall att äga rum i Abrahamsgårdens hantverkshus i Norberg. Projektet Sjalen Norberg riktar sig till människor av olika nationaliteter främst till kvinnor men utesluter inte männen.
Stöd vår föreningen genom medlemskap genom att sätta in 100:- på bankgiro 5058-7229 som gäller från idag och hela 2016.
Följ oss på facebook.
En mycket spännande utmaning


Inga kommentarer: