måndag 5 december 2016

Krickolinas adventskalender 1-5 / 2016

I Krickolinas  adventskalender för år 2016 kommer jag att visa mina arbeten; smycken, textil och annat i slöjdväg.

Lucka 1: En glasdekoration att hänga på väggen eller i fönstret med en liten ängel i silver tillverkad med fusing teknik. Man smälter glaset i hög värme i ugn. Ängeln är i silver / silverark och bränns fast vid fusingen.

Lucka 2: Ett armband tillverkat i Wire Knitz. Ett smyckesnät som finns i olika dimensioner. Jätteroligt att jobba med. Smyckesnätet är vävt som en tub och materialet är koppar med en polyrethanemalj på ytan. Det kan sträckas och formas och man kan sy och brodera i det. Här kan kreativiteten flöda.

Lucka 3: Ett mobilfodral i vadmal och kläde. Tyget är vävt och sedan valkat för att få en tätare struktur. Vadmal användes förr till arbetskläder medan kläde är lite finare och passar till hembygdsdräkter. Tyget passar utmärkt till brodering. Att brodera är en passion. Jag har alltid ett par tre broderingsarbeten på gång samtidigt. Bandet är påtat i lingarn.

Lucka 4: Ett hjärta tillverkat i PMC sheed, ett silverark som är en fantastisk uppfinning. Det torkar inte så därför är det lätt att fläta ett hjärta som det här. Smycket bränns sedan i minst 800 grader. Bandet är ett handsytt, handfärgat sidenband.

Lucka 5: Ett hänge i glas / fusing smältning av glas. Vid tillverkning av smycken används ofta färgat glas. Det finns en mängd olika färger och mönster. Det är bara att låta kreativiteten flöda så skapar man otroligt vackra smycken. Kedja/bandet är tillverkad av en smyckevajer med seed beads glaspärlor som finns i många olika färger.Lucka 1


Lucka 2


Lucka 3
 


Lucka 4


Lucka 5


Inga kommentarer: