Kursförklaring:
Vi kommer att bereda ett kaninskinn som antingen är saltat eller fryst. Ni får lära er hur man fett- och alunbereder kaninskinnet. Skinnet kan sedan användas som dekoration vid olika hantverk. Exempelbilder längst ner på sidan.
Tid: torsdag-fredag den 27-28 april, cirka 4 timmar/dag, 11-15.
Pris: Kronor 980:- och inkluderar materialomkostnad och lån av verktyg samt kaffe/te och smörgås båda dagarna. Ni kommer även att få provsmaka kaninskött.
Tid: torsdag-fredag den 27-28 april, cirka 4 timmar/dag, 11-15.
Pris: Kronor 980:- och inkluderar materialomkostnad och lån av verktyg samt kaffe/te och smörgås båda dagarna. Ni kommer även att få provsmaka kaninskött.
Plats: Täljstenen verkstaden Sala
Sandra Kureborn /Verkligheten uppfödning av köttkaniner
Cia Holmberg / Sala laser laserskärning och lasergravyr
Kristina Dahl / Konsthantverk och kurser
Anmälan: krickolina@home.se
Förfrågningar Kristina Dahl 0767-903640
Fas 1 klockan 11-15
- Skinnet skrapas rent från köttrester och senor
- Skinnet tvättas ock lägges för att dropptorka till dagen därpå
- Vi lyssnar på Lotta Rahmes pod som är specialist på beredning av skinn
Fas 2 Utföres av läraren under kvällen och natten.
- Beredningsmedlet blandas och skinnet lägges i badet
- Bereds i cirka 6-8 timmar
- Skinnet lägges på galler för att dropptorka under natten
Fas 3 klockan 11-15
- Skinnet infettas och mjukgöres
- Om skinnet inte blivit torrt fortsättes hemma med mjukgörning
- Smakprov på kaninkött och hör på kursledarnas historia
Sandra Kureborn /Verkligheten uppfödning av köttkaniner
Cia Holmberg / Sala laser laserskärning och lasergravyr
Kristina Dahl / Konsthantverk och kurser
Anmälan: krickolina@home.se
Förfrågningar Kristina Dahl 0767-903640
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar